Gijs Homan, directeur Vissers Ploegmakers Grond- Weg- en Waterbouw

Gijs Homan is directeur bij Vissers Ploegmakers Grond- Weg- en Waterbouw en haar zusterbedrijven InfraHUB® en Bovoss. Het bedrijf heeft zelf 7 wagens operationeel maar gebruikt er voor de verschillende transporten tot wel 30. Daarvoor is een soepele planning en inzichtelijke administratie belangrijk. Sinds april 2024 werken zij met de planning- en administratiesoftware van ScoreTrace: TMS én FormKlub.

“Vanuit mijn vorige werkgever kende ik ScoreTrace en hun producten al goed. Daar werd er – naar volle tevredenheid – mee gewerkt. Bij Vissers Ploegmakers werd nog gewerkt met een ERP-pakket, met een toegevoegde planningsmodule – maar dat werkte gewoon niet optimaal. Waar wij behoefte aan hadden was een echt op kippertransport toegesneden oplossing. ScoreTrace biedt die oplossing.

Wij gebruiken dus sinds een aantal weken de complete oplossing van ScoreTrace: TMS en FormKlub. Dat is echt een vooruitgang: onze planners zijn zeer tevreden over het inzicht dat ze – real time – hebben in de transporten, de chauffeurs zijn blij met het gebruiksgemak en de administratie is tevreden over het overzicht dat ze krijgen over de gereden transporten.

“Iedereen is tevreden: de planning, de chauffeurs en de administratie”

Daarnaast biedt het plannen met ScoreTrace ons veel gemak bij de inhuur van transporteurs die óók werken en plannen met ScoreTrace: de opdrachten komen direct bij hen in hun systeem binnen. De planning van die transporteur kan daar de juiste auto aan koppelen, en die gegevens komen dan weer direct binnen bij onze planningsafdeling. Dat is echt een win–win voor beide partijen, dankzij één systeem.

Een van onze wensen is om nog de koppeling met de gegevens van de weegbruggen tot stand te brengen. Daar wordt nog aan gewerkt. Maar ook zonder die koppeling is het werken met de software van ScoreTrace voor ons bedrijf een vooruitgang. We werken nu een stuk makkelijker en efficiënter.”