Mark van Beek, directeur Mark van Beek Transport

Mark van Beek is directeur van Mark van Beek Transport in Sprang-Capelle. Het bedrijf is gespecialiseerd in verschillende soorten transport waarbij GWW en dus kippertransport een belangrijk onderdeel is. Sinds kort werkt het bedrijf met ScoreTrace TMS.

“Wij zijn pas sinds kort begonnen met de implementatie van TMS. Ik moet zeggen: dat is wel even wennen. Tot nu toe deed ik alle administratie met Excel, en daar was ik nou net heel erg handig in geworden. TMS is ontzettend uitgebreid, en we zijn bezig het te leren kennen. Ik denk dat we op dit moment nog maar 10% van de mogelijkheden benutten.

We hebben voor ScoreTrace gekozen omdat iedereen in de branche ermee werkt. Dat maakt het voor ons – en onze chauffeurs – een stuk makkelijker om te werken. We werkten tot nu toe nog met handgeschreven dagstaten – dat is dus binnenkort helemaal verleden tijd. Alles in één systeem heeft zoveel voordelen. Alleen, zoals ik al zei: het is wel even wennen.

Als ik ScoreTrace bel met vragen, nemen ze altijd rustig de tijd

Bij ScoreTrace kan ik altijd terecht voor vragen. Ze nemen altijd de telefoon op – en anders bel ik John gewoon – en dan nemen ze rustig de tijd om te luisteren en me te helpen. Zo ging ook ons eerste gesprek: op een zaterdag belde ik John en op dinsdag zat hij al hier aan tafel om naar me te luisteren.

Onze chauffeurs kenden het systeem al via andere transporteurs. Voor hen is het echt een uitkomst om alles op de juiste manier en makkelijk geadministreerd te krijgen. En voor ons ook, als we eenmaal helemaal over zijn gestapt. Ja, ik ben er echt van overtuigd dat TMS gaat werken voor ons”

Renze Stoter, Stoter BV

Stoter biedt totaaloplossingen voor het transport van bulkgoederen. Zij hebben er in 2023 voor gekozen om de administratie van hun kippertransporten per 2024 via ScoreTrace TMS te laten verlopen.

“In de wereld van het kippertransport kent iedereen de naam ScoreTrace wel. En omdat wij bezig zijn onze processen te stroomlijnen en te moderniseren hebben wij contact met ze opgenomen. Die gesprekken verliepen erg prettig. En van het een kwam het ander. Uiteindelijk kwamen we erop uit dat TMS voor ons bedrijf prima geschikt is.

We zijn benieuwd wat TMS voor ons in de toekomst verder gaat betekenen

Onze keuze voor TMS past in een moderniseringsslag waarin we de automatisering van onze administratie overzichtelijker maken. Dat is een groter proces waarin we ook onze interne processen veranderen. TMS gaat daarin mee. We zijn begin 2024 met ScoreTrace TMS aan de slag gegaan. Vanuit ScoreTrace is er de nodige ondersteuning om ons er goed mee op weg te helpen. Dus ja: we keken er eerst naar uit om met TMS te gaan werken en werken er nu naar tevredenheid mee.”

Mike Spaansen, eigenaar Mike Spaansen Transport

Mike Spaansen is eigenaar van Mike Spaansen Transport. Sinds de start van het bedrijf in 2022 gebruikt Mike de software van ScoreTrace.  Dat maakt de planning en administratie van hun kippertransporten een stuk makkelijker.

“Sinds de oprichting van dit bedrijf werken we met software van ScoreTrace: TMS. Wij rijden inmiddels met 7 wagens onze kippertransporten. Met TMS plannen en administreren we die transporten. Door TMS te gebruiken is dat allemaal een stuk makkelijker.

Je ziet dat ScoreTrace bij steeds meer bedrijven in de branche wordt gebruikt. Het wordt meer en meer de standaard. Dat is echt handig: we kunnen makkelijk opdrachten heen- en weer sturen en alles komt in alle administraties terecht. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Dus ja: daar ben ik erg blij mee.

‘ScoreTrace is altijd bereid iets extra’s voor ons te doen’

Als ik iets bedenk waarvan ik denk: dát zou handig zijn, kan ik dat altijd aan John van ScoreTrace voorleggen. Die luistert écht. Er verandert veel in de markt en dan moet je logistieke software daar wel in mee kunnen. Dus blijven we in contact met ScoreTrace. Die zijn altijd bereid om iets voor ons te doen – zeker weten.”

Gijs Homan, directeur Vissers Ploegmakers Grond- Weg- en Waterbouw

Gijs Homan is directeur bij Vissers Ploegmakers Grond- Weg- en Waterbouw en haar zusterbedrijven InfraHUB® en Bovoss. Het bedrijf heeft zelf 7 wagens operationeel maar gebruikt er voor de verschillende transporten tot wel 30. Daarvoor is een soepele planning en inzichtelijke administratie belangrijk. Sinds april 2024 werken zij met de planning- en administratiesoftware van ScoreTrace: TMS én FormKlub.

“Vanuit mijn vorige werkgever kende ik ScoreTrace en hun producten al goed. Daar werd er – naar volle tevredenheid – mee gewerkt. Bij Vissers Ploegmakers werd nog gewerkt met een ERP-pakket, met een toegevoegde planningsmodule – maar dat werkte gewoon niet optimaal. Waar wij behoefte aan hadden was een echt op kippertransport toegesneden oplossing. ScoreTrace biedt die oplossing.

Wij gebruiken dus sinds een aantal weken de complete oplossing van ScoreTrace: TMS en FormKlub. Dat is echt een vooruitgang: onze planners zijn zeer tevreden over het inzicht dat ze – real time – hebben in de transporten, de chauffeurs zijn blij met het gebruiksgemak en de administratie is tevreden over het overzicht dat ze krijgen over de gereden transporten.

“Iedereen is tevreden: de planning, de chauffeurs en de administratie”

Daarnaast biedt het plannen met ScoreTrace ons veel gemak bij de inhuur van transporteurs die óók werken en plannen met ScoreTrace: de opdrachten komen direct bij hen in hun systeem binnen. De planning van die transporteur kan daar de juiste auto aan koppelen, en die gegevens komen dan weer direct binnen bij onze planningsafdeling. Dat is echt een win–win voor beide partijen, dankzij één systeem.

Een van onze wensen is om nog de koppeling met de gegevens van de weegbruggen tot stand te brengen. Daar wordt nog aan gewerkt. Maar ook zonder die koppeling is het werken met de software van ScoreTrace voor ons bedrijf een vooruitgang. We werken nu een stuk makkelijker en efficiënter.”

logo buko transport

Wouter Langendijk, Algemeen Directeur BUKO Transport

Wouter Langendijk is Algemeen Directeur van BUKO Transport uit Beverwijk.  BUKO is bezig met de implementatie van de ScoreTrace producten TMS en FormKlub. Het transportbedrijf is van plan om 1 april over te gaan op het nieuwe systeem om hun administratie te moderniseren.

“BUKO Transport is een fusie tussen twee ondernemingen: BUKO Transport en BUKO Autokraantransport. Bij zo’n samenvoeging hoort ook het stroomlijnen van onze informatieverwerking: van de orderinvoer en -verwerking, de planning, administratie tot de verloning. Omdat ScoreTrace dé naam is op het gebied van geïntegreerde oplossingen voor het vastleggen van informatie in de transportsector, hebben we contact met ze opgenomen. En zo is het project gestart. We zullen de producten van ScoreTrace onder meer gebruiken voor planning en administratie van de kippertransporten en van de autokranen.

Om de pakketten goed geïmplementeerd te krijgen is een goede communicatie tussen ons en ScoreTrace essentieel. Er werken daar echt actieve ontwikkelaars die steeds bereid zijn om goed naar onze wensen of suggesties te luisteren. Die suggesties worden enthousiast opgepikt en geïmplementeerd. Daar profiteren zowel wij, de sector als ScoreTrace van.

ScoreTrace wordt meer en meer de standaard in de branche

Doordat ScoreTrace zo’n ‘household name’ is en in de sector steeds meer gebruikt wordt, is het uitwisselen van informatie met klanten of leveranciers echt een verademing; het gaat allemaal veel efficiënter. We kunnen onderling makkelijk orders sturen en ontvangen, we hebben over en weer real-time inzicht in de wagens, de ritten, de vracht. Door diverse koppelingen met weegbruggen van klanten en leveranciers komen ook deze weeggegevens direct in het systeem binnen. Dat alles maakt het werken een stuk makkelijker en inzichtelijker. Wij zien ernaar uit om 1 april te starten…”

Ed Vrijbloed, Directeur Vrijbloed Transport

Ed Vrijbloed is de directeur van Vrijbloed Transport, van een transportbedrijf met meer dan 170 werknemers. Sinds juni 2023 is het transportbedrijf uit Haarlem bezig zijn systemen over te zetten naar de producten van ScoreTrace. Vrijbloed gebruikt zowel ScoreTrace TMS als FormKlub voor zowel de administratie, urenregistratie als voor digitale begeleidingsbrieven.

“Als een jaar of drie geleden zijn we in gesprek geraakt met ScoreTrace voor een modernisering van onze administratie van de bedrijfsvoering. Je ziet daarin toch dat persoonlijk contact belangrijk is in je keuze voor leverancier. We hebben meer partijen gesproken, maar John is gewoon een aardige vent die naar je luistert – dat persoonlijke contact is toch waardevol.”

ScoreTrace luistert goed naar onze wensen

“We zijn er zeker nog niet. In overleg met ScoreTrace proberen we het pakket en onze bedrijfsprocessen beter op elkaar aan te laten sluiten. Dat is een doorlopend proces en daar leren we allebei van. We zijn er dus nog niet, maar we kómen er wel….”

Gilbert Kraakman – Manager wegtransport Spaansen Grondstoffen en Logistiek BV

Gilbert Kraakman is Manager wegtransport bij Spaansen Grondstoffen en Logistiek BV.  Spaansen is een familiebedrijf dat zijn bedrijfsprocessen in hoge mate geautomatiseerd heeft. Zij gebruiken zowel TMS als FormKlub van ScoreTrace.

“Eind 2017 besloten we dat ons huidige automatiseringssysteem gemoderniseerd moest worden. Tot die tijd hielden we veel van onze administratie van transport bij in Excelsheets. Dat was erg tijdrovend. Dus gingen we ons oriënteren op de markt. Daar kwamen we snel de naam ScoreTrace tegen. We hebben nog wel naar andere aanbieders gekeken, maar ScoreTrace kwam er gewoon als beste aanbieder uit.

Uiteindelijk heeft ScoreTrace een paar van onze ideeën in hun software verwerkt; dat maakt het voor ons een stuk makkelijker

ScoreTrace denkt echt met ons mee. Ze snappen ons bedrijfsproces en staan open voor suggesties voor verbeteringen van de software. Een aantal van onze suggesties zijn ook verwerkt in hun product; dat maakt dat TMS nóg beter in onze organisatie past.

Het contact is erg makkelijk en direct. De supportdesk staat altijd voor ons klaar, zoekt actief naar oplossingen, en doet dat goed en snel. De software van ScoreTrace past goed in onze organisatie.”

Wijnand Vink – eigenaar Bodemweter

Wijnand Vink is eigenaar van het bedrijf BODEMWETER. Vanuit zijn expertise runt hij dit advies- en bemiddelingsbureau op het gebied van grondverzet en bagger. En voor dit soort transporten zijn altijd begeleidingsbrieven nodig.

“Ik kwam al snel terecht bij ScoreTrace. Na een vergelijking met andere aanbieders bleken zij voor mij gewoon het beste aanbod te hebben. Van tevoren had ik bedacht waaraan de software moest voldoen. Daarbij kwam ScoreTrace dus als beste uit de bus. Met hun product FormKlub hebben zij de perfecte oplossing in handen om de administratie van  de begeleidingsbrieven helemaal te digitaliseren en te automatiseren.”

ScoreTrace denkt met je mee

“Het is fijn om klant te zijn bij een partij die niet enorm groot is. Daardoor is het contact dat ik heb met de mensen van ScoreTrace makkelijk en toegankelijk. Ik ken de mensen achter ScoreTrace, en zij mij. Als ik gebruikerservaringen met ze deel, dan doen ze er ook wat mee. En als ik een vraag heb, kan ik die altijd stellen. Ik krijg dan binnen no-time een antwoord waar ik ook echt wat aan heb. ScoreTrace denkt met je mee. Daar heb ik wat aan”

Jopie van den Akker, mede-eigenaar HTO&HOB

Jopie van den Akker is, samen met haar twee broers, eigenaar van het Hillegomse Transport Onderneming en Overslag Bedrijf HTO & HOB. Daarnaast doet zij de planning én de administratie. Het bedrijf heeft veel activiteiten in transport en overslag. Voor hun activiteiten gebruiken ze TMS van Scoretrace.

“Rond 2015 moesten we onze administratie moderniseren. Onze boekhouder was al eerder gestopt. En al onze administratie stond op één computer, in een offline-pakket waarvan de support was stopgezet. Maar ook door persoonlijke omstandigheden zochten we naar een moderner systeem dat vanaf elke plek toegankelijk was. Zodat ik, bijvoorbeeld, gewoon van huis uit de planning en de administratie kan doen. ScoreTrace had die oplossing.”

Het persoonlijk contact met de mensen bij ScoreTrace is echt heel prettig

“We hadden al gehoord van grote bedrijven die met ScoreTrace werken en dat wilden wij ook wel. Het fijne van ScoreTrace is, dat je niet in één keer een enorme investering hoeft te doen. Je betaalt gewoon per maand voor het gebruik ervan. Maar ook het persoonlijk contact met de mensen bij ScoreTrace is echt heel prettig; ze zijn altijd bereid om je te woord te staan, met je mee te denken als je vragen hebt. ”

“Onze administratie is sinds we het TMS van ScoreTrace gebruiken echt een stuk overzichtelijker geworden. Voor mij, maar ook voor de mensen op de wagen. En wil ik aan het eind van de dag even een dagrapport uitdraaien? Dat zit er gewoon in. ”

Monika Bialas, werkvoorbereider, BAM

Monika Bialas is werkvoorbereider bij de BAM en key-user in de regio West-Nederland. Sinds een jaar werkt zij naar volle tevredenheid met FormKlub van ScoreTrace voor de planning en administratie van vrachtbewegingen.

Er is geen plan(eet) B, dus maak het digitaal voor onze planeet en uw administratie.

“Ongeveer een jaar geleden zijn wij overgestapt naar FormKlub van ScoreTrace. Het pakket dat we daarvoor gebruikten werkte gewoon niet lekker; er ging te vaak wat mis, of we raakten bestanden kwijt. Dat konden wij als organisatie niet gebruiken.”

“In de markt is ScoreTrace een bekende naam, en dus zochten we contact. Zij namen ons mee in de ontwikkelfase van het pakket zodat het voor ons mooi op maat gesneden werd. Zo konden we meedenken over de functionaliteit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de naamgeving in het programma. Wij gebruiken namelijk onze eigen termen, en dat konden we mooi aanpassen. Maar we werden ook betrokken bij het uiterlijk van de app, de visuele herkenbaarheid. Door op die manier, samen, het product te ontwikkelen is het perfect toegesneden op onze organisatie…”

“Wij zijn erg blij met FormKlub; het doet wat het moet doen, we raken niets meer kwijt en het voelt ‘eigen’. Voor mijn werk is dat essentieel.”